Termovent EAC Sertifikat

TERMOVENT SERTIFIKOVAN ZA RUSKO TRŽIŠTE - EAC OZNAKA

Proizvodni program kompanije Termovent usaglašen sa novim tehničkim propisima Evroazijske Carinske Unije - Rusije, Belorusije i Kazahstana.

19.02.2014.
U cilju zaštite svog tržišta Rusija, Belorusija i Kazahstan su uvele nove propise sertifikovanja proizvoda koji se na ova tržišta uvoze. Novi tehnički propisi o bezbednosti mašina i opreme stupili su na snagu u februaru 2013 godine.

Kompanija Termovent je jedna od retkih firmi kako iz regiona, tako i sa područja Evropske Unije koja je svoj proizvodni program usaglasila sa novim tehničkim propisima Evroazijske Carinske unije. Klima komore, komandni ormani i kaloriferi Termoventa sada imaju pravo da nose EAC markicu usaglašenosti za uvoz mašina i industrijske opreme u zemlje članice Evroazijske Carinske unije – Rusiju, Belorusiju i Kazahstan.

Dobijanje EAC markice predstavlja još jednu potvrdu kvaliteta proizvodnog programa, i procedure i postupaka u samom procesu proizvodnje kompanije Termovent. Ekspeti iz ruske kompanije Global Standard izvršili su proveru organizacione strukture preduzeća i odgovornog rukovođenja, normativnu i tehničku dokumentaciju, proizvodni proces kao i kontrolu kvaliteta opreme i proizvodnog programa. Na osnovu protokola ispitivanja izdali su “Санитарно-гигиеническое заключение” i  “Сертификат соотве́тствия” za klima komore i komandne ormane, i Декларация о соответствииza kalorifere.

Visok tehnički nivo i konkuretnost već je rezultirala da Termovent ima ugovorena dva velika projekta na Ruskom tržištu. Odlučuli smo se da uđemo u proceduru pribavljanja EAC sertifikata koja je skupa i zahtevna. Dobijanje “Сертификат соотве́тствия” za klima komore i komandne ormane podrazumevalo je dolazak ruskih eksperata u našu fabriku i kontrolu celog procesa poslovanja kompanije. Sada na Ruskom tržištu pored DT Terma, našeg predstavnika, iza nas stoji i ruska kompanija Global Standard. Na ovaj način želeli smo da budućim ruskim klijentima pružimo najveću moguću podršku i sigurnost. Pored podrške Termoventa budući klijenti mogu da računaju i na podršku grupe ruskih stručnjaka iz  Global Standarda.”- izjavio je generalni direktor kompanije Termovent, Dušan Perović.
 
Termovent newsletter
Ukoliko želite da vas putem emaila obaveštavamo o najnovijim dešavanjima iz naše kompanije, registrujte se za Termovent newsletter.    
Prijava za newsletter
termovent