Medika Grand

Medicinski Klinički centar – “Grand Medika”

Posle nepunih godinu dana, kompanija “Termovent” je uspešno realizovala projekat multidisciplinarnog Medicinskog Kliničkog centra – “Grand Medika”. Tatjana Jakovljeva  - zamenik misnistra zdravlja Ruske Federacije, je danas 20.04.2017 svečano otvorila “Grand Mediku”, a koja će već 24.04.2017. biti otvorena i za pacijente.

Ovaj multidisciplinarni klinički centar od 19 000 kvadratnih metara, nalazi se u gradu Novokuznjetsk, i projektovanog je kapaciteta za preko 160 000 posetioca godišnje. Kliničko-dijagnostički centar opremljen je najsavremenijom medicinskom opremom. U okviru ovog kliničkog kompleksa nalaze se i 5 operacionih blokova površine od 1700 kvadratnih metara. Centar  pruža punu listu medicinskih usluga, od savetovanja, dijagnostike, visokozahtevnih operacija, do rehabilitacije pacijenata.

Na projektu “Grand Medike” kompanija “Termovent” je pored projektovanja, izvođenja, i puštanja u rad kompletnih mašinskih, elektro i BMS  instalacijama,  isporučila i ugradila opremu iz svog proizvodnog programa: panele za čiste sobe, klima komore, distributivne elemente i komadne ormane.
 
Prilikom projektovanja kompanija “Termovent” je vodila računa o zahtevanoj energetskoj efikasnoti objekta, kao I  zahtevanoj čistoći vazduha. Visoka energetska efikasnost sitema klimatizacije od preko 65,000 m3/h,  je obezbedjena pomoću dva centralna rekupertora toplote, kao i isporukom visoko energetskih klima komora. Tehnološki zahtevi za visokom čistoćom vazduha “Termovent” je obezbedio ugradnjom Termovent sistema čistih soba na preko 4.000m kvadratnih metara.

Grand Medika je jedna od najvećih ruskih privatnih zdravstvenih ustanova. Investitor projekta od preko 3 milijarde rubalja je kompanija "Inrusinvest", која је u vlasništvu poznatog biznismena  gosp. Aleksandra Govora. Na poziv gosp. Aleksandra Govora i njegovog sina gosp. Romana Govora svećanom otvaranju kliničkog centra “Grand Medika” je prisustvovao i gosp. Miloš Perović, izvršni direktor komapnije “Termovent”.

Projekta “Grand Medika” za kompaniju “Termovent”, predstavlja jedan od strateških projekata. Prvi je zadrastveni objekta koji je kompanija “Termovent” izvela na području Ruske Federacije, i samim tim vrlo bitna referenca. On predstavlja potvrdu stručne osposobljenisti kompanije “Termovent”, za projektovanje i izvodjenje objekta medicinske namene, kao i usaglašenosti “Termovent” opreme za propisima ruskog misnistarstva zdravlja. Uspešna realizacija ovog projekta u skladu sa vrlo zahtevnim ruskim propisima u ovoj oblasti, otvaraju nam već sada nove poslovne mogućnosti. – Miloš Perović

 
Termovent newsletter
Ukoliko želite da vas putem emaila obaveštavamo o najnovijim dešavanjima iz naše kompanije, registrujte se za Termovent newsletter.    
Prijava za newsletter
termovent