O nama

TERMOVENT

Preduzeće za proizvodnju i projektovanje HVAC sistema i opreme

Zahvaljujući dugogodišnjem  iskustvu u oblasti proizvodnje i projektovanja HVAC opreme i procesnih sistema, uspeli smo da postanemo vodeći proizvođač HVAC opreme u Srbiji,  i značajan proizvođač opreme ne samo u regionu, već i na području Evropske unije. Potvrdu kvaliteta naših proizvoda i usluga dokazuje veliki broj zadovoljnih korisnika. 

Proizvodni program

Osnovu našeg proizvodnog programa čine klima komore različite namene. Pored standardnih klima komora modularne konstrukcije, proizvodimo podplafonske, kompaktne, bazenske i higijenik klima komore. Bavimo se i proizvodnjom namenskih klima komora, po nalogu naručioca, a u skladu sa potrebama projekta sa specifičnim zahtevima.
 
Usmerenost kompanije na pružanju kompletnog inženjeringa u oblasti tehnike čistih prostora, dovela je do proširenja prozvodnog programa sa modularnim sistemom panela za izradu čistih soba.

Termovent modularni komponentni sistem panela je u skladu sa smernicama GMP, FDA, kao i sa ISO 14644 standardom. Usklađenost sa važećim propisima u oblasti tehnike čistih soba omogućava njegovu primenu u prostorijama klase od ISO 9 do ISO 1 (GMP klase A, B, C i D). Osnovne komponente ovog sistema čine sendvič-paneli, elementi za zastakljivanje, interlock sistemi i razni aluminijumski profili koji
se koriste za izradu sledećih sistema:  
 
   sistema zidova
   sistema obloga
   sistema plafona
   sistema vrata
   sistema za zastakljivanje.


Čiste sobe kao specijalnost

Osvajanjem i primenom tehnologija najzahtevnijeg sistema ventilacije – Clean Room Technology (CRT), u okviru kompanije smo osnovali zaseban sektor Termovent Engineering, koji, u oblasti tehnike čistih soba, pruža kompletnu uslugu:
  • Izrade prostorija u oblast i tehnike čistih soba (GMP klase A, B, C i D ) od Termovent modularnog komponentnog sistema
  • Projektovanje HVAC sistema
  • Izradu, isporuku i montažu opreme 
  • Izradu, isporuku i montažu sistema automatike sa centralnim sistemima
  • Puštanje opreme u rad i merenje kalibrisanom opremom
  • Izradu validacionih dokumenata prema zahtevima GMP-a i to: validicioni plan (VP),  kvalifikovanje projekta (DQ), funkcionalnu specifikaciju projekta (FDS), IQ i OQ dokumentacija sa testovima.

Saradnja kroz partnerski odnos

Termovent je pouzdan partner koji će vam obezbediti optimalna rešenja i stručnu podršku ne samo u toku projektovanja i izgradnje, već i tokom perioda eksploatacije. Pouzdana servisna služba je sastavni deo naše ponude.

Reference

Zahvaljujući visokom nivou kvaliteta i pouzdanosti HVAC aplikacija, postali smo strateški partneri najpoznatijih svetskih proizvođača lekova: Purna Pharmaceuticals, Delpharm, Dishman Nedherlands, Tube Souples, Zoetis, Bilthoven Bilogocals, Hemofarm, Actavis, Bionika Pharmaceuticals, Wellpharma Medical Solutions, …  

Poštovanje rokova, fleksibilnost i inovativna rešenja, rezultirali su da sa multinacionalnom kompanijom Pfizer Manufacturing imamo potpisan petogodišnji ugovor o eksluzivnoj tehničko-poslovnoj sradnji.
   
 
Kvalitet na prvom mestu
Uspešni projekti izvedeni tokom protekle dve decenije širom Evropske unije i na lokalnom tržištu, najbolja su potvrda kvaliteta naših proizvoda i načina poslovanja. Termovent je vaš pouzdan partner u oblasti HVAC sistema. 
O nama (pdf)
Katalog "O nama" (pdf)