Saradnja srpskih i ukrajinskih privrednika

SARADNJA SRPSKIH I UKRAJINSKIH PRIVREDNIKA

Beogradski Termovent na pivrednom forumu u Kijevu

12.10.2016.
Privredna komora Srbije i Ukrajinsko trgovinska-industrijska komora organizovala je privredni forum I bileteralne razgovore privrednika Srbija – Ukrajine.

Forum se trenutno se održao u Kijevu. Na forumu je učestvovalo 15 srpskih kompanija, medju kojima je I kompanija Termoventa, kao i preko 60 firmi iz Ukrajine.  Veliki doprinos u organizaciji ovog foruma dala je I Ambasada Srbije u Ukrajini, kao I njegova ekselencija, Ambasador RS gosp. Rade Bulatović.

Osnovni motiv za organizovanje ovog  foruma je da se podstakne poslovna saradnja izmedju Srbije I Ukrajine. Značaj organizovanja ovog foruma  najbolje se ogleda kroz činjenicu da je Ukrajina posle Rusije najvažnija ekonomska komponenta bivšeg SSR,  da je  otvorena za sve proizvode, a da za robu iz Srbije ne postoje nikakva ograničenja ili smetnje u plasmanu.

Predstavnik Termoventa na forumu je bio generalni direktor kompanije, gosp. Dušan Perović. Prilikom predstavljana, predsednik trgovinsko-industijske komore Ukrajine, gosp Genadija posebno je naglasio da je gosp. Perović ove godine izabran za preduzetnika godine od strane EY, i da je bio  jedan od 50 finalista za izbor svetskog preduzetnika u Monte Karlu.

Želeo bih prvo da pohvalim fenomenalnu organizaciju i zahvalim PK Srbije, Ambasadi Srbije kao našem ambasadoru ekselenciji Radetu Bulatoviću u Ukrajini na organizovanju ovog foruma. Za ovo kratko vreme imao sam niz veoma važnih poslovnih sastanaka. Istako bi da je Ukrajinska strana pokazala veliko interesovanje za saradnju sa privrednicima Srbije I da su vodjeni vrlo konkreti razgovori. Zahvaljujući ovom forumu sagledao sam potencijale Ukrajinskog tržišta, i lično  smatram da će Ukrajinsko tržište biti jedno od stratiških tržišta kad je reč o kompaniji Termovent. – Dušan Perović
Termovent newsletter
Ukoliko želite da vas putem emaila obaveštavamo o najnovijim dešavanjima iz naše kompanije, registrujte se za Termovent newsletter.    
Prijava za newsletter
termovent