Termovent u rusiji

TERMOVENT OSVAJA RUSKO TRŽIŠTE

Preduzeće Termovent i ruska kompanija Katod iz Novosibirska potpisali su u prisustvu potpredsednika vlade Rasima Ljajića ugovor o saradnji vredan 3,3 miliona evra

08.11.2013.
Ugovor predviđa da Termovent obavi kompletan inženjering HVAC i BMS sistema, po principu ključ u ruke, proizvodnog prostora površine 2.100 m2 namenjenog sterilnoj proizvodnji optičkih vlakana. Idejnim projektom predvidjena je izgradnja 36 čistih soba klase ISO5, ISO6 i ISO7.

Ugovor su potpisali, u prisustvu potpredsednika vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine Rasima Ljajića, generalni direktor Termoventa Dušan Perović i izvršni direktor kompanije Katod, Sergej Kesaev.

Ljajić je rekao da je ugovor značajan ne samo za dve kompanije, već i sa stanovišta ukupne ekonomske i privredne saradnje između Srbije i Ruske Federacije. "Ovo je primer da se u teškim uslovima može uspešno poslovati i biti konkurentan na vrlo zahtevnom ruskom tržištu", rekao je Ljajić. Generalni direktor kompanije Termovent Dušan Perović istakao je da je ovaj ugovor najvredniji do sada za Termovent ne samo po osnovu njegove vrednosti, već i ulaska na ogromno i zahtevno tržište Ruske Federacije.

On je rekao da je ovo prvi posao Termoventa na ruskom tržištu, jer je ta kompanija poslednjih 12 godina pre svega radila na prostoru EU - u Holandiji, Belgiji i Francuskoj, a radila je i poslove u Abu Dabiju, sa najeminentnijem kompanijama.

Kesaev je kazao da Termovent nije prvi partner Katoda u Srbiji, kao i da im je od prvog susreta bilo jasno da je reč o ozbiljnoj kompaniji sa razvijenom tehnologijom koja će uspešno realizovati projekat.

Završetak projekta, odnosno puštanje sistema u rad, planiran je za april 2015. godine.
 
Termovent newsletter
Ukoliko želite da vas putem emaila obaveštavamo o najnovijim dešavanjima iz naše kompanije, registrujte se za Termovent newsletter.    
Prijava za newsletter
termovent