EY Preduzetnik godine 2015 Dusan Perovic

USPEŠNA REALIZACIJA PROJEKTA

Posle tri godine od potpisivanja ugovora, projekat Katod je uspešno realizovan

03.03.2016.
Komapanija Termovent je u novembru 2013 godine sa ruskom kompanijom  Katod iz Novosibirska u prisustvu potpredsednika vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine Rasima Ljajića potpisala  ugovor o saradnji vredan 3,3 miliona evra. Ugovor je predviđao da Termovent obavi kompletan inženjering HVAC i BMS sistema, po principu ključ u ruke, proizvodnog prostora površine namenjenog sterilnoj proizvodnji optičkih vlakana.

Tom prilikom gosp Ljajić je istakao da je ugovor značajan ne samo za dve kompanije, već i sa stanovišta ukupne ekonomske i privredne saradnje između Srbije i Ruske Federacije.

Posle tri godine od potpisivanja ugovora, projekat Katod je uspešno realizovan. Današnjem svećanom otvaranju nove fabrike prisustvovali su: Владимир Городецкий – gubernator okruga Novisibirska, Локоть Анатолий Евгеньевич-gradonačelnik grada Novosibirska, Владимиру Локтионову – generalni direktor kompanije Katod, Вадим Локтионов-zamenik generalnog direktora, Dušan Perović-generalni direktor kompanije Termovent kao i veliki broj ruskih deputata.

Komapanija Termovent je bila glavni izvodjac radova na izgradnji čistih soba, kao i kompletnih mašinskih I BMS  instalacijama. Pored projektovanja, izvođenja, puštanja u rad, i izrade validacione dokumentacije Termovent je na objekatu Katod isporučio I ugradio opremu iz svog proizvodnog programa: panele za čiste sobe, klima komore, distributivne elemente i komadne ormane. 

Uspešna realizacija projekta Katod je za kompaniju Termovent bila značajna. Pored stvaranja veoma bitne reference na Ruskom tržištu predstavlja još jednu potvrdu uspešnosti i velike stručne osposobljenisti kompanije Termovent. Proizvodnom pogon fabrike Katod spada u grupu vrlo zahtevnih tehnologija: mikro-elektronike i nano tehnologije. Kod ovih tehnologija kvalitet vazduha direkno utiče na kvalitet gotovog proizvoda.

Ukupna površina klimatizovanog prostora fabrike iznosi 2.860 m2, od čega je 1.900 m2 klasiranog prostora sa visokom klasom čistoće vazduha: ISO 5, ISO6, ISO7. Čak četiri prostorije se nalaze u klasi vazduha ISO5 sa potpuno laminarnim strujanjem koji je ostvaren posebno dizajniranom distribucijom vazduha. Ukupna količina obrađenog vazduha Termovent klima komora je 203.100 m3/h.  Regulacija parametra vazduha u vrlo zahtevnim granicama  ±2⁰ temperature I  ±2%  vlage, kao i same kaskade pritiska ostvaruje se obradom preko 2000 signala pomoću deset  Termovent elektroormara vodjenih sa tri PLC-a.

Prilikom obrađanja generalni direktor kompanije Katod kao i zamenik generalnog direktora u više navrata su istakli profesinalnost, osposobljenost i veliko inženjersko znanje kompanije Termvent. Zbog doslednog uvažavanje propisa i potreba klijenata, poštujući dogovorene cenovne vrednosti projekata i realizaciju prema terminskom planu, kompanije Termovent je proglašena za najboljeg izvođača radova na objektu Katod.

 
Termovent newsletter
Ukoliko želite da vas putem emaila obaveštavamo o najnovijim dešavanjima iz naše kompanije, registrujte se za Termovent newsletter.    
Prijava za newsletter
termovent