Zlatna Gazela

Zlatna Gazela Srbije 2017

Na svečanoj ceremoniji održanoj 17.05.2017 u Skupštini grada Beograda, kompaniji Termovent je dodeljena nagrada srebrna Gazela. Dobijena nagrada predstavlja još jednu potvrdu uspešnog poslovanja i dinamičkog razvoja kompanije Termovent. Nagrada „Zlatna gazela“ se dodeljuje kompanijama koje daju najveći doprinos rastu BDP-a i otvaranju novih radnih mesta. Nagrada se dodeljuje najboljima od najbrže rastućih kompanija u zemlji.

Priznanje je ustanovila međunarodna grupa Bisnode, koja posluje u 18 država u Evropi, a osnovna delatnost joj je pružanje poslovnih i bonitetnih informacija. Na osnovu baze podataka iz APR- i metodologije kompanije Bisnode, napravljena lista od 500 najbrže rastućih kompanija u Srbiji. Uzimaju se u obzir samo kompanije koje u poslednjih 5. godina imaju konstatan rast i razvoj.
 
Na osnovu liste metodološka komisija je izabrala 20 kandidata, koji su ušli u uži izbor za priznanje – Zlatna, Srebrna i Bronzana Gazela Srbije. Ključnu ulogu pri donošenju odluke o izboru, pored organizatora i metodološke komisije, ima i telo Savet Gazele sastavljeno od ekonomskih stručnjaka.  Za konačan izbor, pored rasta i uspeha, značajnu uluogu ima i društveno odgovorno poslovanje.
 
Priznanje „Zlatna gazela“ je dodelio Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, istakavši važnost uspešnog poslovanja domaćih kompanija – „gazela“, koje su jedan od glavnih pokretača privrednog razvoja zemlje. Na svečanoj dodeli nagrada u Skupštini grada Beograda, prvo mesto i zlatnu Gazelu osvojila je firma Vega IT Sourcing d.o.o. iz Novog Sada, a na trećem mestu se našla kompanija Jugotex d.o.o. iz Smedereva koja je osvojila bronzanu Gazelu.
 
“Posle dodele nagrade za preduzetnika godine od strane EY, mislio sam da je nagradama kraj. Veoma sam ponosan na ovu nagradu. Drago mi je da drugi prepoznaju kvalitet i sistem vrednosti koje kompanija Termovent neguje. Ovo značajno priznaje pripada svima zaposlenima u kompaniji. Dolaskom moja dva sina, kompanija je dobila osnovu za brži i dinamičniji razvoj. Zahvaljući izvrsnom kadru uspeli smo da kartkoročne I dugoročne ciljeve uspešno realizujemo, kao što su pozicioniranje na Ruskom tržištu i osvajanje tehnologije proizvodnje panela za čiste sobe. S obzirom na već sada imamo ugovorene poslove i poslove u najavi, trend rasta i razvoja komapnije će se nastaviti, što će nesumljivo dovesti do otvaranja novih radnih mesta “- Dušan Perović     

 
Termovent newsletter
Ukoliko želite da vas putem emaila obaveštavamo o najnovijim dešavanjima iz naše kompanije, registrujte se za Termovent newsletter.    
Prijava za newsletter
termovent